Kategorie
 
 
 

VisaMasterCard

 
 
 
 
 
 

Slow design v sezení

Slow design v sezení

Tuli vaky nejsou jen originálním kouskem pro interiér či zahradu. Za jejich příběhem se skrývá produkt slow designu, který způsobil doslova revoluci v sezení. Co všechno můžete od takového výrobku očekávat?

Tak, jak se ve světě módy mluví o slow fashion jako o protipólu k rychlé módě (fast fashion), své příznivce si postupně nacházejí i výrobky ve stylu slow designu. Jedná se o nábytek, doplňky do domácnosti či dekorace, které byly vyrobeny udržitelně – tedy s ohledem na životní prostředí – a eticky – nevyrábějí je lidé v továrně na druhém konci světa v nevhodných podmínkách a za minimální mzdy.

 

 

Produkt, který vydrží roky

Konceptu slow designu se od začátku drží i výrobky Tuli. Jeho přidanou hodnotou je vysoká kvalita, která se odráží v odolnosti a životnosti. Náš sedací vak vám poslouží celá léta, a to díky ultra pevnému šití směrem dovnitř, jak jinak, s kvalitními nitěmi. Dvouvrstvé provedení je trvanlivější než jednovrstvé a s tímto „dvojitým kabátem“ se sedací vaky i snadněji čistí – stačí jim svléknout jednu vrstvu.

Dvojité švy a absence ostrých hran dělají ze sedacích vaků ideální kousek i pro nejmenší. Pečlivě vybírané textilie jsou příjemné na dotek i pro oko, sedací vaky pro děti se navíc mohou pochlubit hravým designem, který se hodí nejen do moderního dětského pokoje, ale i do zbývajících částí interiéru.

 

 

Zdravotně nezávadná a recyklovatelná náplň

Naše ekologické cítění se projevilo i při výběru výplně. Pokud se vám časem sedací vak Tuli „osedí“, lze jej jednoduše doplnit originální náhradní náplní. Je přitom jedno, zda se jedná o vak do exteriéru nebo velký sedací vak do obývacího pokoje. Náplň, kterou používáme my, je bez přidaných chemických látek na bázi bromu či jiných škodlivých látek.

Kuličky s vysokou hustotou jsou vyrobeny ze zdravotně nezávadného polystyrenu potravinářské kvality. O recyklaci polystyrenu jste již jistě slyšeli. I náplň z vaků je po skončení své životnosti běžně recyklovatelná – pro efektivnější využívání plastů je vyvíjen stále větší tlak v celé Evropě.

 

 

Spolupráce se slovenskými autory

Tuli přináší útulnost i pohodlí. A spolu s nimi i nadčasový evropský design, který vznikl ve spolupráci se špičkovými profesionály. Naše vaky získaly ocenění jako Red Dot Design Award, Národní cenu za design, German Design Award Nominee či řadu ocenění na výstavách nábytku.

Ve stylu slow designu podporujeme domácí umělce, proto se na konečném vzhledu našich produktů podepsala jména jako Michal Staško, Michal Riabič, Adrián Macho z Mellow či Nina Joklová.

 

 

Dvě slova

Slow design charakterizují zejména dvě slova – kvalita a tradice. O kvalitě sedacích vaků svědčí nejen zmiňovaná dlouhá životnost a snadná údržba, ale i ergonomický design. Ergonomický tvar a přizpůsobivá náplň zajistí rovnoměrné podepření celého těla, což přináší uvolňující pocit. Takové antistresové sezení je příjemné i v chladnějším prostředí, neboť lidské teplo se odráží od náplně a vak tak příjemně zahřívá. Přenosné verze vaků navíc využijete na různých místech svého domova či kanceláře.

Tradice rodinné firmy sídlící nedaleko Bratislavy se začala psát už v roce 2006. A na tradici si potrpíme dodnes – od výběru kvalitních látek na sedací vaky až po tradičně kvalitní prošívání. Proto bude koupě jakéhokoli vaku Tuli tradičně dobrou volbou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze