Kategorie
 
 
 

VisaMasterCard

 
 
 
 
 
 

Moderní obývací pokoj, který si zamilujete na první pohled

Moderní obývací pokoj, který si zamilujete na první pohled

Světlý, tmavý, moderní, tradiční… Zařizujete nový byt nebo plánujete rekonstrukci? V takovém případě určitě víte, že zařídit obývací pokoj tak, aby lahodil oku všech obyvatel, je téměř nadlidský výkon. Po jednom ale touží všichni – po pohodlí. 

 

Obývací pokoj s Tuli vakem

 

 

Jak na to? 

Obývací pokoj je místo, kde trávíte čas s rodinou a přáteli, relaxujete a sdílíte vzácné chvíle. Proto je důležité, aby byl nejen praktický, ale také stylový a pohodlný. 

Hledáte návod, jak zařídit moderní a stylový obývací pokoj, ve kterém se budou cítit skvěle všechny generace? Nebojte se kompromisů a vsaďte na dokonalé pohodlí, protože pohodička přece začíná doma. Těchto jednoduchých 5 kroků vás dovede až k vysněnému obývacímu pokoji. 

 

1. Zvolte správné barvy 

Barvy mají obrovský vliv na náladu a atmosféru místnosti. Vyberte si barvy, které na vás působí příjemně a zároveň dobře zapadnou do celkového stylu vašeho domu. Do obývacího pokoje se hodí například modrá, která je považována za barvu míru, důvěry a vytváří pocity harmonie, klidu a bezpečí. Modrá může pomoci zmírnit stres a snížit úzkost. Zelená podporuje kreativitu, vnáší do prostoru život a zlepšuje celkovou náladu. Oblíbená je také žlutá, která symbolizuje radost, novou energii a slunce. 

Neutrální barvy, jako jsou hnědá nebo béžová, zase vytvoří elegantní a sofistikovaný vzhled. Nemusíte se bát ani elegantní černé barvy. Pokud ji zkombinujete se světlejšími odstíny, místnost bude působit luxusně a zároveň útulně. Chcete-li do prostoru přidat více hravosti a života, vyzkoušejte barevné bytové doplňky, jako jsou polštáře, svítící dekorace nebo výraznější lampy. 

 

Obývací pokoj s Tuli vakem

 

 

2. Méně je více 

Chcete-li, aby byl váš domov opravdu stylový, dodržujte toto pravidlo při zařizování každé místnosti. Pamatujte, že čím méně nábytku a dekorací použijete, tím elegantnější a průhlednější bude výsledný prostor. Minimalismus je nejen trend posledních let, ale také praktické řešení. Snažte se obývací pokoj zařídit nadčasově a kvalitně. Vyberte takový nábytek, který bude odrážet váš styl a po letech vás neomrzí. 

Skvělou volbou jsou sedací vaky do obývacího pokoje, které jsou univerzální, moderní a pohodlné. Jejich největší výhodou je, že jsou odolné a zároveň jednoduché na údržbu. Díky tomu se dokonale hodí do prostor, ve kterých žijete. Pokud se náhodou zašpiní, potah jen hodíte do pračky. Tuli vaky jsou vynikajícím řešením do moderních bytů mladých lidí, ale také do domácností s malými dětmi. Dospělí si na nich odpočinou, děti se na nich vyřádí. 

Sezení do obýváku nemusí být nudné. Zapomeňte na klasické sedačky, nepohodlné židle nebo jednomístná křesla, která zabírají třetinu obývacího pokoje. Tuli vaky do bytu jsou moderním řešením, které splní očekávání i těch nejnáročnějších. Vybrat si můžete z mnoha barev a designů. Stačí jeden Tuli vak, a váš obývací pokoj se rázem promění ve stylové místo. Sedací vaky jsou navíc ergonomicky tvarované, takže vaše záda budou po náročném dni v sedmém nebi. 

 

Dívka sedí na Tuli vaku

 

 

3. Volte kvalitní materiály 

Investujte do kvalitních kousků, které budou trvalé a přizpůsobitelné měnícím se trendům. Kromě pravidla „méně je více” se při zařizování držte i pravidla „kvalita nad kvantitu”. 

Vybírejte kvalitní a nadčasové kousky vyrobené z odolných materiálů. Vyhněte se koženkovým pohovkám, které se po pár letech ošoupou. Namísto nich investujte do kvalitních a odolných Tuli vaků, které vydrží dlouhá léta. Pokud se náhodou vysedí, jednoduše je doplníte náhradní náplní a budou vypadat jako nové. Barevné jednosezónní taburetky nahraďte nadčasovou klasikou – koženou taburetkou, která bude vždy elegantní a stylová. 

 

 

4. Umění je věčné 

Toužíte po designovém obývacím pokoji, ve kterém se budete cítit výjimečně? Namísto drobných sošek, kýčových dekorací a lapačů prachu zvolte něco jiného – něco, co tuto místnost povýší na zcela novou úroveň: Umění. 

 

Náš TIP 

Na zeď zavěste světelné dekorace, které vytvoří příjemnou atmosféru, když venku zapadne slunce. 

 

Chci si vybrat 

 

Kromě toho můžete na zeď pověsit také obrazy, fotografie nebo abstraktní díla, která odrážejí váš osobní styl. Můžete si vybrat velký centrální obraz nebo několik menších děl uspořádaných do koláže. Umění dodá místnosti charakter a vy si vždy vychutnáte vizuální zážitek. 

 

Tuli vak jako součást obývacího pokoje

 

 

5. Spojte interiér s exteriérem 

Do interiérů postupně proniká stále více zeleně – květiny, živé rostliny a přírodní materiály. Všechno toto patří do moderního obývacího pokoje. Kromě toho, že zeleň vnáší do místností svěžest a barvy, má také pozitivní vliv na váš emocionální stav. Živé rostliny fungují jako přírodní čistička vzduchu i vašich myšlenek. Stačí pár hlubokých nádechů a vaše nálada se rázem zlepší. 

Pokud během letních měsíců trávíte většinu času na terase nebo balkoně, vytvořte si z tohoto prostoru jakoby vysunutý obývací pokoj. Stačí vám k tomu pár kousků pohodlného nábytku a dekorací. A co je nejlepší? S pohodlnými Tuli vaky se nemusíte rozloučit ani v exteriéru, protože jsou odolné a pratelné. Klidně si je můžete vzít na terasu, balkon nebo zahradu. 

 

Vyberte si svůj Tuli vak do obývacího pokoje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze